Grimstad kikelige fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Nyhetsarkiv

Fjære

Orgelkonsert i Fjære kirke

Onsdag 13. juli kl. 20:00 inviteres det til orgelkonsert i Fjære kirke. Vi får besøk av Marju Riisikamp fra Estland. Velkommen!

Eide

Sommerkonserter i Eide kirke

Spennende og varierte sommerkonserter i Eide kirke!

Tre konserter med høy kvalitet og bredde i musikkstil. ”Toner i sommernatten”, «Don Cossacs»  og «Grønn trio»

Grimstad

Sommeråpen Grimstad kirke

Også denne sommeren blir Grimstad kirke åpen.Etter suksessen de siste årene, med ca. 1500 besøkende i juli måned, ønsker vi å fortsette med dette tilbudet. Sommeråpen kirke blir fra 1. juli til 6. august, hver dag fra kl. 13-19.

Sommer i våre kirker

I løpet av sommeren kan vi tilby et bredt og variert program. Blant annet gudstjenester, sommerkvelder og konserter. Velkommen til våre kirker i sommer.

Reformasjonsjubileet 2017

I 2017 markerer Lutherske kirker over hele verden 500 årsjubileum for starten på reformasjonen i 1517.I Grimstad har vi lagt opp til et omfattende program med temakvelder gjennom hele året, i Landvik, Grimstad, Fjære og Fevik.Hovedfeiringa blir lagt til siste helga i oktober, med stor økumenisk reformasjonsfest i Grimstad kirke 

Fasteandakt del 1-4

Se, vi går opp til Jerusalem,til byen med glans og ære,for Frelseren sa oss at der han er,skal vi ved hans nåde få være.(4.vers av salme nr 117)

Biskop Steins tale under by-jubileet

5.juni var Grimstad kirke pyntet til fest da byens 200-års jubileum, og gjenåpningen av orgelet ble feiret i en og samme gudstjeneste.«- Hvis Jesus hadde talt til sjøfolk i Grimstad anno 1816...»Dette var perspektivet biskop Stein Reinertsen hadde i dagens preken, og sjømannsuttrykkene gikk igjen

Grimstad

Gyllen belysning av kirken

Etter at belysning på Grimstad kirke ble montert i desember, har det vært jobbet litt med justering av fargenyansen. Nå er filter montert på alle seks lyskasterne, og kirken har fått en mer gyllen og dempet belysning

Grimstad

Nytt fra Grimstad menighetsråd

En liten oversikt over hvilke saker Grimstad menighetsråd jobber med for tiden. Bilde er fra strategisamlingen tidligere i år.

Grimstad

Paal-André Grinderud ga av sitt innerste

«Han er min sang og min glede,Han er min Herre og Gud,Jesus i dine hender,Jeg hviler til livets slutt» 

Paal-Andre Grinderud ønsket at nettopp denne sangen skulle være sentral på temakvelden i Grimstad kirke. 

Et blikk på Grimstad kirke

Tre studenter ved Universitetet i Agder har valgt å lage en dokumentar om Grimstad kirke som sin eksamensoppgave

ALFSAM

Alfsam er en klubb tilrettelagt for alle unge med en eller annen form for funksjonshemming.

Oppstart 29. aug. kl. 18.00 på FMU-bygget ved Fjære kirke.

Grimstad

Vellykket aktivitetsdag i Grimstad kirke

Torsdag 17.oktober fyltes kirken med barn kl 9 om morgenen.

Skolen hadde planleggingsdag og 46 9-10åringer hadde meldt seg på aktivitetsdag i Grimstad kirke.

Menighetsråd med prostebesøk

Grimstad menighetsråd hadde i siste møte gleden av å ha prost Steinar Floberg i sin midte. Dette var en del av hans første offisielle visitas i menigheten. Det ble en fruktbar dialog, der kjennskap og kunnskap – om hverandre og de aktuelle sakene – ble formidlet på en god måte. Alt skulle dermed ligge til rette for et godt samarbeid videre.

Friluftsgudstjeneste på Kirkeheia

Da vi ankom amfiet i 11-tida, var stoler og puter innbydende på plass. Mikrofoner og høyttalere fungerte perfekt for alle. Og deilig var den himmel blå, ispedd en og annen herlig kjølende sørlandssky. Etter at Ida Steenfeldt-Foss med klar og god stemme hadde ønsket alle hjertelig velkommen, lot kantor Torunn Fløistad Rike de tre klokkeslagene lyde gjennom orgelet.

Landvik

Menighetstur til Vegårtun

Landvik menighet arrangerer menighetstur til Vegårtun leirsted ved Vegårshei 31. okt.-2. nov.

Møte med rom-tiggerne

Det ble et sterkt møte i Bryggekapellet, da diakoniutvalget i Grimstad menighet hadde invitert noen av byens tiggere til formiddagssamling. Der fortalte de hvordan det er å komme fra svært fattige kår i Romania, for å sitte med en kopp og be om hjelp i gågata og ved Oddensenteret.

Grimstad

Temasamling i Grimstad kirke

Sorg og bearbeidelse av sorg hadde hovedfokus på temasamlingen i Grimstad kirke 16. september. Leder og styreleder i Stine Sofie Stiftelsen, Ada Sofie Austegard og Stian Tobiassen, tok utgangspunkt i den grusomme hendelsen da Ada Sofies åtte år gamle datter, Stine Sofie, for fjorten år siden ble frarøvet livet gjennom et drap

Grimstad

Temakveld i Grimstad kirke

Diakoni begynner med ydmykelse-

Kirkens diakoni er rotfestet i Guds kjærlighet. Gjerningen er å hjelpe andre. Utfordringen er at den jeg skal hjelpe er annerledes enn meg. Derfor må jeg ydmyke meg for å kunne være til hjelp.

Grimstad

Velkommen på opprykkslaget!

Til stor applaus ønsket varaordfører Anne Merete Holmberg den nye sognepresten velkommen med på «opprykkslaget». Om hun siktet til Jerv, Grimstad kommune eller Grimstad menighet, var litt uklart.

Grimstad

Fredsprisen til Jesus

Den nye «Herrens tjener i Grimstad-vingården», Hjalmar Bjerga, ble ved en gudstjeneste i Grimstad kirke, nylig innsatt i tjenesten. Til stor applaus under påfølgende kirkekaffe, ønsket varaordfører Anne Merete Holmberg den nye sognepresten velkommen med på «opprykkslaget».

Alle

Trenøkkelen - Biskop Steins juleandakt

Jul er den kristne høytiden som uten tvil blir mest feiret i vårt samfunn. Kredittkortene går varme. Familier samles, og det er den perioden i året hvor vi spiser aller mest god mat. Samtidig er julen som et forstørrelsesglass. Det fine blir enda finere, mens det såre oppleves enda sårere. 

Juletanker av Vidar Øvland

Hvordan ser din stall ut?

Opp igjennom tidene har kunstnere og historiefortellere vist oss hvordan stallen i Betlehem så ut – eller i alle fall laget noe som de mener skulle være slik den så ut. Og etter hvert blir den på et vis finere og finere. Men hvordan var det nå egentlig?

Grimstad

Vi synger julen inn

Søndag 21. desember kl.18:00 syngers julen inn i Grimstad kirke i regi av KFUK/KFUM. Medvirkende Koralis, SørRøster, Koriander, Grimstad kirkekor, Stereo, Grimstad Ten Sing, Kamilla og Øyvind og Felleskor. Velkommen

Mange nye tårnagenter i Grimstad

Grimstad og Landvik menigheter har gjennomført tårnagenthelg for 8 åringer. Agentene måtte gjennom noen ferdighetsoppgaver før de blir vigslet til oppgaven i kirketårnet. Etter andakt og mat var det tid for å utforske kirkerommet med all dets symboler og mystikk. 8-åringene i Fjære inviteres til helg i mars.

Grimstad og Landvik

Konfirmantweekend

Fredag 30. januar reiser Landvik- og Grimstad-konfirmantene på felles weekend til Kvitsund gymnas. Turen blir spekket med underholdning, gøy, morro, samlinger og skidag. Avreise fra Eide skole 17:00, Holviga skole og Resvik bedehus 17:30. Lurer du på noe; kontakt din konfirmatnlærer 

Alle

Innsamlingsaksjon til Kirkens Nødhjelp

Tirsdags 24. mars ble den årlige innsamlingsaksjonen til Kirkens Nødhjelp arrangert. I Grimstad var alle konfirmantene samt frivillige rundt med bøsser.

Alle

Aksjon Flyktning vel gjennomført

Natt til 7. mars var omtrent 200 flyktninger og 80-90 frivillige med på Aksjon Flyktning. Aksjonen begynte med gudstjeneste i Landvik kirke, sent fredags kveld. Her fikk de møte Haymanot fra Etiopia, som hadde en sterk historie å fortelle.

Landvik/Eide/Grimstad

Konfirmanttur til Kvitseid

I månedskiftet januar/februar var 79 konfirmanter og ledere på tur til Kvitsund gymnas. Det var med konfirmanter fra Grimstad menighet, Eide, Landvik og Østerhus. Tema for turen var «Møte Jesus».

Alle

Vårens vakreste eventyr

Vi nærmer oss konfirmasjonsbølgen i kirkene våre. Og dette må vel sies å være vårens vakreste eventyr. I år vil det bli konfirmert ca 200 ungdommer i kirkene våre. Trykk på overskriften for å se når det er konfirmasjon i de forskjellige kirkene.

Alle

Konfirmant 2016

I disse dager er det sendt ut informasjon fra Agder og Telemark bispedømme om konfirmasjon 2016 i Den Norske Kirke. De lokale invitasjonene vil bli sendt ut i midten av mai. Det vil bli innskrivning i alle våre kirker i uke 24.  

Alle

Konfirmant 2016 - Påmelding

Da er endelig påmeldingsportalen for dere som skal være konfirmanter i 2015/2016 åpnet. Det er samme portal for alle menighetene. Vi prøver noe helt nytt i år med elektronisk påmelding via "Min Kirkeside"

Fjære

Sommerkveld i Fjære kirke

Fjære menighet inviterer alle til arrangementet "Sommerkveld i Fjære kirke" tre ganger i løpet av sommeren. Vi ønsker å gi et gudstjenestetilbud i tilegg til søndag formiddager. Det blir sang, musikk, preken og gjester. Velkommen

Grimstad

Turistsjefen lovpriser sommeråpen kirke

Grimstad kirke holdes åpen i juli. - Det er et kjempeflott tiltak, ikke minst for alle turistene – norske og utenlandske – som ønsker å se den vakre kirken vår også fra innsiden, sier turistsjef Anne Elisabeth Jensen

Grimstad

Gudstjeneste under åpen himmel

Det ble en himmelsk opplevelse i amfiet på søndag. Da vi ankom kirkebakken i 11-tida, var stoler og puter innbydende på plass. I tillegg fungerte steinkanten omkring amfiet utmerket som sitteplass for de langsynte og de litt beskjedne.  

Alle

Kirkevalget 2015

Ved Kirkevalget 2015 skal det velges menighetsråd og 4 leke medlemmer til bispedømmerådet. Valget finner sted 13. og 14. september 2015. Stemmeberettigede ved valget er alle døpte medlemmer av Den norske kirke som er over 15 år, eller som fyller 15 år i 2015. Trykk på overskrift for mer info

Østerhus

Trosopplæring for voksne

Landvik og Eide menighet vil gjerne gi næring til troens liv for både store og små. Trosopplæringsplanen har mange møtepunkter for alderen 0 til 18. Men hva med dem som er voksne og som kjenner behov for å forfriske og fornye troen. Hva tror jeg egentlig på?

 

Alle

Sorg gruppe

SORG-GRUPPE FOR DEG SOM HAR MISTET ET FAMILIMEDLEM  ELLER NÆR VENN.

Å oppleve sorg er å reagere naturlig på at noen du var glad i er borte. Sorgen bærer i seg smerten over at noe har tatt slutt. Samtidig bærer vi fortiden med oss inn i fremtiden. Kjærligheten opphører ikke. Den følger oss videre, gjennom savnet og smerten.

Grimstad

Klangfull jubileumsfest

Grimstad kirkekor (GriKK) var i strålende form da 40-årsjubileet ble feiret søndag 11. oktober. Under ledelse av dirigent Torun Fløistad Rike, ga de til beste en god halvtimes konsert i Grimstad kirke. 

Fevik

Ny prest i Fjære menighet

Søndag var menighetens begeistring stor da Fjæres nye kappelan, Tore Laukvik, ble innsatt i Fevik kirke. Det ble en flott gudstjeneste med stor deltakelse. Barnekoret Elle Melle Tween satte et fint musikalsk bilde på det hele. Prost Steinar Floberg og Sogneprest Helge Spilling hadde også sin rolle

Grimstad

Spennende strategisamling

Strategisamlingen for Grimstad menighet lørdag 5. mars skapte stort engasjement. De inspirerende omgivelsene på Strand hotell Fevik var nok medvirkende, men hovedårsaken var agendaen, og de ansattes og menighetsrådets felles ønske og vilje om å bidra til videre vekst i Grimstad menighet