Barnehager

Fevik barnehage

Fevik Barnehage er en ny renovert barnehage både ute og inne fra 2009.

Vi har fin beliggenhet på Fevik, rett ved Fevik toppen og Fevik skole.

Barnehagen har 3 avdelinger som heter Sol, Måne og Stjerne. Vi har barn fra 0-6 år.

I alt har vi 53 plasser. Det er mulighet for heltids- og deltidsplasser.

På hver gruppe er det en pedagogisk leder og 2 assistenter og fagarbeidere (1 på den minste avdelingen Måne).

Fevik Barnehage eies av Grimstad kirkelige fellesråd, og har utvidet kristen formålsparagraf. Mer informasjon finner dere i årsplanen.

Vi er heldig å ha tilgang på Fevik kirke som barnehagen er i samme bygg som v/jule- og påskevandring, en sang/musikkentusiast som har samling i barnehagen en gang i måneden og besøk i Fjære kirke 1-2 ganger i året.

Barnehagen er åpen hver dag fra 0730 -1630. Vi har stengt 4 uker i juli, julaften og nyttårsaften og onsdag før skjærtorsdag stenger vi kl. 1200. Det er 5 planleggingsdager i året som brukes til å planlegge videre fremdrift, evaluere, praktiske gjøremål og kursing av ansatte.

Barnehageloven og Rammeplanen for barnehager ligger til grunn for alt arbeidet i barnehagen. Månedsplaner leveres ut til foresatte ved begynnelsen av hver måned.

Fevik Barnehage er sertifisert som Mer-barnehage. Vi har fokus på at barna bør spise mer frukt og grønt.

Dette merkes ved at barna får mat av god kvalitet og frukt og grønt kl.10, til lunch og ettermiddagsmåltidet. Vi lager salatbord to ganger i måneden med innbydende grønnsaker, grov pasta, kalkun og rundstykker.

Til geburtsdager kan barna velge mellom:

• Frukt og grønt på spyd
  • Smoothie
  • Fruktfat

Fevik Barnehage ble sertifisert som miljøfyrtårn i juni 2010.

Målet er å skape en miljøvennlig drift og en tydelig dokumentert miljøprofil.

For barnehagen betyr dette bla fokus på sortering og resirkulering. I tillegg har vi ”adoptert” en 100-meter skog som vi bruker som turområde, og følger med på hvordan naturen forandrer seg i løpet av årstidene.