Fellesrådsmøter 2009

Protokoll fra møtet i Grimstad kirkelige fellesråd 17. november 2009

Frode Borg Gundersen, Anne G. Hodnebrog, Kåre Drøsdal, Karin Pettersen, Inger Theresie Nytræ, Anne Mo Grimdalen, Brit Eskedal, Svein Lilleaasen og Jan Ivar Strømsodd.

Forfall:

Erling Stubhaug, Lars Magne Tønnesøl og Bent Sætra.

Sak 35/09  Godkjennelse av protokollen fra Fellesrådets møte 22.09.09

Vedtak: Grimstad kirkelige fellesråd godkjenner protokollen fra møtet 22. september 2009.

Sak 38/09
 Overdragelse av kirkelige eiendommer fra kommunen til fellesrådet

Vedtak: Grimstad kirkelig fellesråd gir sin tilslutning til administrasjonens forslag til fremtidige kirkegårdsarealer i Eide, Landvik og Fevik.

Sak 39/09
Økonomirapport pr. 31.10.2009

Vedtak: Grimstad kirkelig fellesråd tar økonomirapporten for menighetsbarnehager og fellesråd pr. 31. oktober 2009 til etterretning.

Sak 40/09
Budsjett for menighetsbarnehagene for 2010

Vedtak: Grimstad kirkelig fellesråd godkjenner det fremlagte forslag til driftsbudsjett for Fevik og Østerhus menighetsbarnehager for 2010.

Sak 41/09  Frikort for ansatte og rådsmedlemmer til arrangementer i kirker og               kapeller

Vedtak: Grimstad kirkelig fellesråd innfører frikortordning for de ansatte og medlemmer i menighetsråd og fellesråd til konserter og andre arrangementer i Grimstads kirker og kapeller.  Ordningen skal evalueres etter en prøveperiode på ett år.  Fellesrådsleder og kirkesjefen gis fullmakt til å utforme nærmere retningslinjer, som også må innarbeides i utleieavtalene for kirker og kapeller.  Frikort skal kun kunne benyttes for ledige, usolgte plasser. Vedtaket ble fattet mot én stemme.

Sak 42/09
Honorar til valgfunksjonærer under menighetsrådsvalgene 2009

Vedtak: Grimstad kirkelig fellesråd gir fellesrådsleder og kirkesjefen fullmakt til å avgjøre størrelsen på godtgjørelse til valgfunksjonærene under høstens menighetsrådsvalg og hvordan denne skal formidles. Fremtidig godtgjørelse til valgfunksjonærer ved senere menighetsrådsvalg innarbeides i de årlige driftsbudsjetter.

Fellesrådsleder og kirkesjefen har etter møtet avgjort at det stilles til disposisjon en godtgjørelse stor kr. 200 for hver valgfunksjonær, i alt kr. 13 800.  Til Grimstad menighet overføres kr. 3 400 (17 personer), til Fjære menighet overføres kr. 4 600 (23 personer), til Landvik menighet kr. 3 800 (19 personer) og til Eide menighet kr. 2 000 (10 personer).

Sak 43/09  Uttalelse til Rådmannens budsjettforslag for 2010

Vedtak: Grimstad kirkelig fellesråd gir sin tilslutning til kirkesjefens forslag til innhold i en høringsuttalelse til Grimstad kommunene.

Sak 44/09
Personalmatrise for Grimstad kirkelige fellesråd fra 2010

Vedtak: Grimstad kirkelig fellesråd tar den fremlagte personalmatrisen til orientering.

Sak 45/09
Forskuttering av kommunens forpliktelse til å finansiere bevaringsplan i      Fjære

Vedtak: Grimstad kirkelig fellesråd forskutterer kr. 75 000 til å videreføre arbeidet med å utarbeide bevaringsplan for kirkegårder.

Sak 46/09  Fastsettelse av kirkesjefens lønn

Vedtak: Kirkesjefens lønn ble fastsatt.