Fellesrådsmøter 2008

Grimstad kirkelig fellesråd

Protokoll fra møtet i Grimstad kirkelig fellesråd 16. desember 2008

Erling Stubhaug, Kåre Drøsdal, Inger Theresie Nytræ, Karin Pettersen, Frode Borg Gundersen, Anne Mo Grimdalen, Gunborg Elizabeth Vorhaug, Brit Eskedal, Bent Sætra, Svein Einar Lilleaasen og Jan Ivar Strømsodd.

Forfall: Lars Magne Tønnesøl og Anne G. Hodnebrog

Sak 47/08  Godkjennelse av protokollen fra fellesrådets 18.11.08

Vedtak: Grimstad kirkelig fellesråd godkjenner protokollen fra møtet 18. november 2008.

Sak 48/08
Nytt fra menighetsrådene

Det ble orientert om menighetsrådenes møter og arbeid siden forrige fellesrådsmøte.

Sak 50/08
 Vektlegging av samlivsform ved ansettelser i Grimstad kirkelig fellesråd

Det forelå et forslag til vedtak om å oversende saken til menighetsrådene for uttalelse før en senere behandling i fellesrådet.  Tre representanter stemte for dette forslaget, og sju representanter gikk i mot.  Deretter ble saken om vektlegging av samlivsform lagt frem for votering.

Vedtak: Ved ansettelser i kirkelige stillinger i Grimstad skal det ikke legges vekt på stillingssøkeres samlivsform.

Sak 51/08  Revidert budsjett for Grimstad kirkelig fellesråd for 2009

Vedtak: Grimstad kirkelig fellesråd godkjenner det fremlagte, reviderte driftsbudsjett for 2009.

Sak 52/08  Personalplan og stillingsendringer fra 2009

Vedtak: Grimstad kirkelig fellesråd vedtar å redusere diakonstillingen fra 70 % til 50 % stilling.  Vedtaket i sak 44/08 om å utvide personalplanen oppheves.

Sak 53/08  Søknader fra menighetene om bevilgninger fra disposisjonsfondet

Vedtak: Grimstad kirkelig fellesråd bevilger kr. 20 000 til Landvik menighet for å dekke byggfaglig bistand i forbindelse med planer om å bygge om orgelgalleriet, flytte frem alterpartiet og forandre galleriet i østre korsarm.  Til nye bord og stoler i Grimstad kirke bevilges kr. 258 000 ekskl. mva. Beløpene belastes driftsregnskapet.

Sak 54/08
  Fastsettelse av kirkesjefens lønn

Vedtak: Kirkesjefens lønn ble fastsatt.

Sak 55/08  Eventuelt

Under ”Eventuelt” ble saken om utvikling av parkeringsareal på den nedlagte kirkegården på nordsiden av Grimstad kirke tatt opp (ref. sak 40/08).  Anne Mo Grimdalen refererte et forslag til brev til bygartner Ove Bach, som fellesrådet sluttet opp om.